De meetmaatschappij

Bestel nu als paperback, e-book of luisterboek.
Kijkcijfers, bestsellerlijsten, KPI’s, stappen en Cito-scores: wat meten we eigenlijk niet? Een scholier is zo goed als zijn gemiddelde, een werknemer moet SMART-doelen halen en teams en organisaties moeten resultaatgericht werken. We vergelijken onze prestaties met die van anderen en stellen ranglijsten op van de productiefste collega’s, beste universiteiten en sportiefste vrienden. Maar waarom doen we dat? En is dat wel zo’n goed idee?

Berend van der Kolk laat zien wat meten met ons doet, individueel en als maatschappij. We leggen de meetlat alsmaar hoger, de druk om te presteren neemt toe, en ondertussen verliezen we de werkelijke doelen uit het oog. Wanneer doen metingen meer kwaad dan goed? En hoe komen we tot een gezondere houding ten opzichte van meten? De meetmaatschappij gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen en komt onderweg langs ziekenhuizen, meetsociologen, goede doelen, consultants, docenten, bankiers, filosofen en motivatiepsychologen.

De auteur
Dr. Berend van der Kolk is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Door het Britse Thinkers50 werd hij een opkomende managementdenker genoemd. Eerder doceerde hij aan de IE Business School in Madrid, de London School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceert in internationale wetenschappelijke tijdschriften en bijdragen van hem verschenen bij Follow The Money en The Guardian.

“Een waardevol boek.”

Algemeen Dagblad

“Uiterst actueel en relevant.”

managementboek.nl

“Een boeiend boek, verplichte kost.”

De Psycholoog

“Van der Kolk heeft een vernieuwende kijk op hoe we prestaties meten en de implicaties daarvan.”

Thinkers50

“Een handzaam boek voor een breed publiek.”

TROUW

“Een boek waar u slimmer van wordt.”

Het Balang Van Limburg

“Aanrader.”

Het Financieele Dagblad

“We zijn doorgeschoten in het meten van prestaties, terwijl die vaak niet in cijfers zijn te vangen.”

De Volkskrant

“Een boek dat je moet lezen.”

KIJK magazine


“Helder en verhelderend.”

Artsenkrant


“Het zou verplichte leerstof moeten zijn in ieder management-curriculum.”

De Limburger

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen, podcasts en interviews over De Meetmaatschappij (o.a. De Volkskrant, TROUW, Radio 1, Het Parool, Algemeen Dagblad, Het Financieele Dagblad)..


Meer informatie
De meetmaatschappij | Berend van der Kolk | Atlas Contact, Business Contact, Amsterdam | Twitter: @meetboek @berendvdkolk | ISBN: 9789047014812 | NUR: 740, 801

Boek: bol.com | standaard boekhandel België
Ebook: bol.com | standaard boekhandel België
Luisterboek: luisterrijk | storytel | download referenties en voetnoten hier