Terugkijken: De Meetmaatschappij #3 LIVE @ Pakhuis De Zwijger (Overheid, algoritmes, data)

Op 1 december 2022 vond de derde en laatste aflevering van de serie De Meetmaatschappij plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het thema dat deze avond behandeld werd was “Verantwoord datagebruik door de overheid”. Thema’s als algortimes, vooroordelen, autonomie en ethiek werden besproken door een panel van zowel data experts als wetenschappers.

Te gast waren:
Miriam Rasch (filosoof Willem De Koning Academie)
Berend Alberts-De Gier (Data strateeg VNG)
Aik van Eemeren (Lead Public Tech Gemeente Amsterdam)
Quirine Eijkman (Ondervoorzitter College voor de Rechten van de Mens)
Berend van der Kolk (Auteur De Meetmaatschappij en onderzoeker VU Amsterdam)
Natasja van den Berg (Moderator Tertium)

De avond werd mede georganiseerd door Joline Rodermans (programmamaker Pakhuis de Zwijger), Joris Rijbroek (Institute for Societal Resilience, VU Amsterdam) en Jacquelien van Stekelenurg (VU Amsterdam) onder de vlag van het VU profielthema Governance for Society.

De aflevering is in zijn geheel hieronder terug te kijken via het Youtubekanaal van Pakhuis de Zwijger.

Om verder te lezen of luisteren over De Meetmaatschappij, zie dit overzicht van media aandacht (kranten, radio, podcasts etc.). Voor meer informatie over het boek (ook als luisterboek verkrijgbaar) en het bestellen ervan, zie meetmaatschappij.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s