Terugkijken: De Meetmaatschappij #1 LIVE @ Pakhuis de Zwijger (Zorg, indicators, kwaliteitsmetingen)

Op 31 mei vond de eerste aflevering van de serie “De Meetmaatschappij” plaats in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Deze serie van drie avonden wordt georganiseerd naar aanleiding van het gelijknamige boek De Meetmaatschappij. Tijdens deze eerste avond gingen experts, academici, professionals en publiek met elkaar in gesprek over de impact van kwaliteitsmetingen, ranglijsten en cijfers op de gezondheidszorg.

Gasten tijdens deze avond waren:
Xander Koolman (Zorgeconoom VU Amsterdam)
Daisy Pors (Huisarts)
Henk Nies (Directeur Vilans)
Manon Kleijweg (Ouderenpsychiater Molemann Mental Health)
Anneke Kooij-Mauritz (Verzorgende IG)
Berend van der Kolk (Auteur De Meetmaatschappij en onderzoeker VU Amsterdam)

De avond werd gemodereerd door Paulien Melis en mede georganiseerd door Joline Rodermans (programmamaker Pakhuis de Zwijger), Joris Rijbroek (Institute for Societal Resilience, VU Amsterdam) en Jacquelien van Stekelenurg (VU Amsterdam) onder de vlag van het VU profielthema Governance for Society.

De avond is in zijn geheel opgenomen en is hieronder terug te kijken of via Youtube.

Om verder te lezen of luisteren over De Meetmaatschappij, zie dit overzicht van media aandacht (kranten, radio, podcasts etc.). Voor meer informatie over het boek en het bestellen ervan, zie meetmaatschappij.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s