Terugkijken: De Meetmaatschappij #2 LIVE @ Pakhuis de Zwijger (Onderwijs, Cito-toetsen, cijfers)

Op 7 september vond de tweede aflevering van de serie “De Meetmaatschappij” plaats in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Experts, academici, professionals en publiek gingen met elkaar in gesprek over de zin en onzin van meten, toetsen en ranglijsten in het onderwijs. De avond werd voorgezeten door Natasja van den Berg, en andere gasten waren: prof. dr. Gerdien Bertram Troost (VU Amsterdam), prof. dr. Martijn Meeter (VU Amsterdam), dr. Karen Heij (toetsexpert), Linda Spierings (Marcanti College) en Daniella Joynes (Plan B).

De avond werd mede georganiseerd door Joline Rodermans (programmamaker Pakhuis de Zwijger), Joris Rijbroek (Institute for Societal Resilience, VU Amsterdam) en Jacquelien van Stekelenurg (VU Amsterdam) onder de vlag van het VU profielthema Governance for Society.

De avond is in zijn geheel opgenomen en is hieronder terug te kijken of via Youtube. Ook de opname van de eerste aflevering (De Meetmaatschappij in de zorg) is online terug te kijken.

Om verder te lezen of luisteren over De Meetmaatschappij, zie dit overzicht van media aandacht (kranten, radio, podcasts etc.). Voor meer informatie over het boek en het bestellen ervan, zie meetmaatschappij.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s